ГроАрт Фест 2016

Први дечији уметнички фестивал на територији  ГО Гроцка реализиван је у периоду од 5. до 8. октобра 2016. године у оквиру манифестације Дечија недеља. Почетак фестивала, 5.10.2016., отворио је председник Го Гроцка Драгољуб Симоновић и том приликом поздравио све ученике –учеснике овог догађаја.

   Свечани програм одржан је 8.10.2016.године у Великој сали ГО Гроцка. Ученици из Основних школа „Свети Сава“ из Врчина, „Мића Стојковић“ из Умчара, „Никола Тесла“ из Винче, деца из вртића „Лане“ из Гроцке и Лештана и деца из ОМШ Гроцка, гости из ПУ Раковица, припремили су разноврсан програм у коме су присутнима скренули пажњу на очување животне средине, а посебно Дунава, јер је и тема овогодишњег ГроАрт Феста била „Дунав“.

  На почетку програма присутнима се обратила заменица председника ГО Гроцка Живадинка Аврамовић, која је поздравила све присутне,а затим су се деца редом смењивала у програму и својим креативним радом забавила, а у исто време едуковала све присутне.

„Овако смо ми видели,  доживели и осетили Дунав. Надам се да вам се допало и да сте уживали барем онолико колико смо ми уживали радећи на свему што смо вам представили.“, поручили су организатори првог дечијег ГроАрт Феста.

   Члан већа задужен за образовање Живадин Митрић на крају програма обратио се присутнима и изразио задовољство што је ГО Гроцка имала прилику да узме учешће и помогне у организацији овог фестивала.

   Организатори и реализатори овог фестивала су Србија Глобал Арт тим – непрофитно Удружење са територије Општине Гроцка у сарадњи са Пријатељима деце Општине Гроцка. Покровитељи фестивала били су ГО Гроцка и Канцеларија за младе.

   Испред ГО Гроцка фестивалу су присуствовали заменица председника ГО Гроцка Живадинка Аврамовић, Народна посланица Оливера Огњановић, чланови већа Живадин Митрић и Петар Теофоловић, директорка ЈП „Пијаце и зеленило“ Данијела Делић, директорка Центра за културу Гроцка Зорица Атић, директор ОШ „Свети Сава“ Добрица Синђелић, директорка ОМШ Гроцка Бранка Ивковић Петронић и директорка ПУ „Лане“ Вера Миланов.

    Дневни лист „Политика“ 10.10.2016. у оквиру рубрике „Београд“ донео је вест о ГроАрт фесту, као првом дечијем уметничком фестивалу и потврдио значај и лепоту саме манифестације.

Skip to content