Извештај са прославе Светог Саве

У понедељак 27. јануара 2020. године у свечаној сали наше школе ломљењем славског колача и свечаном академијом коју су припремили ђаци, наставници и учитељи школе обележена је школска слава.

Школској слави су поред наставника и ученика присуствовали и родитељи, као и представници општинске власти. Школски хор је отпевао Химну Светом Сави, а потом се приступило резању славског колача у присуству оца Димитрија, свештеника Храма Светих aпостола Петра и Павла из Врчина.

Након тога чланови драмске секције су извели драмски приказ „Путовање Светог Саве“, при чему су показали изузетно умеће и таленат.

На крају прославе најуспешнијим ђацима су подељене похвалнице и књиге као награда за уложен труд и изузетне резултате постигнуте на такмичењима у току претходне школске године. Они другим ђацима треба да служе као подстрек да и они крену њиховим стопама. Похваљени су и награђени и њихови наставници, али такође и чланови техничког особља за марљив труд и рад у школи.

Наша школа од 2004. године има ту част и привилегију да носи име првог српског архиепископа и просветитеља, а од 2016. прослављамо и Дан школе 19. маја (Пренос моштију Светог Саве).