ЛИКОВНО И ПЕСНИЧКО СТВАРАЛАШТВО

У среду, 20.04.2016. год. ученик 4/2 одељења Лука Вуковић, имао је у својој школи самосталну изложбу ликовних радова употпуњену читањем Лукине поезије. Изложба је била постављена у холу школе, а у свечаној сали Лукину поезију читали су Лука и његови другари из одељења. Ученици у публици су с радошћу прихватили Лукину поезију и одушевљено аплаудирали након сваке прочитане песме. Поставку ликовних радова су пропратили у предвиђеном времену, али јој се поново враћали на сваком следећем одмору између часова и задржавали се испред слика и након завршених часова. Идеју за представљање Лукиног стваралаштва дали су директор школе Добрица Синђелић и одељењски старешина Бојана Теофиловић, уз свестрану подршку Лукине породице. Лука се претходних месеци истакао својом поезијом када су школу посетили књижевници Раша Попов и Мирослав Кокошар. Ликовно стваралаштво је дошло  до изражаја на часовима ликовне културе, а изложба организована по узору на већ одржану самосталну изложбу ученице наше школе Ивоне Мерле.

            Лукина поезија одише мотивима природе, осећања, породичног живота и одрастања, а ликовни радови темама ликова светаца, цртаних јунака, животиња итд.

            Жеља нам је била да се Лукин вишегодишњи, обиман и квалитетан рад представи, а тиме другим ученицима пружи мотив више да се баве уметношћу. Такође, ученици који већ сликају или пишу поезију имали су прилику да виде да се у нашој школи овакав вид стваралаштва цени и успешно представља, те тако имамо у плану даље представљање малих песника и сликара.

            У плану је поновно представљање Лукиног стваралаштва коме би присуствовала одрасла публика – чланови Савета родитеља, Школског одбора и сви заинтересовани становници нашег места, као и представљање у оквиру будућих школских манифестација и свечаности.


Skip to content