Годишња изложба дечјих радова
ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022.
Галерија Ранчићева кућа
четвртак, 26. јануар 2023. године у 18h

Позивамо вас на отварање годишње изложбе „ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2022“, ликовне смотре дечјих радова насталих на стваралачким радионицама Центра за културу Гроцка – установе културе Општине Гроцка, које ће бити одржано у четвртак, 26. јануара у 18ч у Ранчићевој кући, варошком дому Србије и галерији установе. Приликом отварања изложбе наступају ученици ОМШ „Невена Поповић“ из Гроцке.

Дечја изложба „Ликовно путовање 2022“ у Ранчићевој кући је осврт на креативне авантуре са којима су се полазници Ликовне радионице Центра за културу Гроцка сусретали у протеклој години.

На изложби је представљен одабир најуспешнијих креативних остварења чији су творци деца и ученици узраста од седам до дванаест година из ОШ „Илија Гарашанин“ у Гроцкој и ОШ „Св. Сава“ у Врчину, одељење „Доња мала“.
Маштовити, радознали, вредни полазници изнедрили су мноштво радова – изведених самостално или заједнички. Заступљеност разноликих тема и техника младим ствараоцима проширује креативне видике, а изложби изнова доноси свежину и шароликост, која се огледа у многобројним цртежима, сликама, графикама, вајарским и другим уметничким предметима обликованих у различитим ликовним и примењеним техникама. Теме Ликовног путовања низале су се од упознавања са уметничким делима домаћих и страних уметника, ,,вечитих тема“ – мртве природе, портрета, аутопортрета и пејзажа, преко народне уметности, животињског и биљног света, празничних мотива… које су изведене у техникама: акварел, зграфито, монотипија, темпера, уљани и суви пастел и комбиноване технике.
„Ликовно путовање“ Установе у школама у Гроцкој и Врчину водиле су сликарке Марион Дедић и Мика Ловре Миловић, а креативни радови нашли су се и на дечјим изложбама широм Србије.

Изложба траје до 20. фебруара 2023. године.

Добро дошли!

Центар за културу Гроцка