Математичко такмичење  „Мислиша“

 

Сарадња Основне школе „Свети Сава“ из Врчина са Математичким друштвом „Архимедес“ одвија се  дуги низ година , али је интензивна , веома успешна и подигнута на још већи ниво  од  када је Математичко такмичење „Мислиша“ почело да се организује у нашој школи.

Клуб младих математичара ,,Aрхимедес” допринео је да ово занимљиво такмичење заживи у нашој школи и траје до данас.  Учешће на такмичењу узима сваке године све већи број  ученика од првог до осмог разреда. Такмичење се спроводи регуларно, по упутствима добијеним од Математичког друштва ,,Архимедес”.

Ове школске године, Математичко такмичење  „Мислиша“ одржано је у четвртак, 09.03.2023. године, са почетком у 12 часова у просторијама школе.

Учешће на такмичењу  узело је 129 ученика од првог до осмог разреда. То су ученици који воле математику, који желе да испробају своје математичко умеће и такмичарски дух, без обзира на оцену коју имају из математике. На ово такмичење ученици долазе расположени и са нестрпљењем очекују резултате. Такмичење сматрају као једну врсту игре, математичког размишљања у пријатној и опуштеној атмосфери.

Потрудили смо се сви заједно да 09. марта 2023.године у нашој школи буде прави математички празник и да све протекне без икаквих проблема!

 

Свим учесницима, мислишама, желимо пуно среће у ишчекивању резултата!

 

 

                                                                           Координатор такмичења „Мислиша“

                                                                                      Љиљана Кнежевић

 

 

 

 

 

Skip to content