„Само заједно, сачуваћемо природу за будуће генерације“

 

Кроз школски Еразмус+ пројекат „Живи здраво, храни се здраво“ ученике едукујемо  о активном животу кроз реализацију активности које се односе на здраву исхрану, здраве стилове живота и екологију.

Развијајући свест о негативним ефектима стаклене баште и на које све то начине можемо да сви заједно утичемо да нам ваздух буде чистији, ученици 4/3 разреда издвојеног одељења Основне школе „Свети Сава“ из Врчина, са својом учитељицом  Аном Синђелић, конкурисали су у акцији пошумљавања „Да шуме буде више, да се лепо дише“ и пријавили су локацију школског дворишта издвојеног одељења у Доњој мали за пошумљавање. Акцију бесплатног пошумљавања кроз покон саднице, спроводе СББ фондација и Друштво за заштиту и проучавање птица Србије, који су нашим ученицима обезбедили садницe белог јасена, јавора млеча и храста лужњака, као и детаљна упутства за садњу.

Саднице смо засадили у петак 10. марта 2023. године и позивамо вас да заједно пратимо њихов раст и да уживамо у хладовини у предстојећим летњим данима које жељно ишчекујемо.

 

САДИ ДРВО

 Где год нађеш згодно место, Ту дрво посади! 

А дрво је благодарно

 Па ће да награди. 

Наградиће изобиљем 

Хлада, рода свог,

 Наградиће било тебе,

 Било брата твог. 

Ј. J. Змај

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content