Међународни дан књиге

Међународни дан књиге за децу је установљен пре више од пола века и обележава се 2. априла, на дан рођења Ханса Кристијана Андерсена, како би се послала порука о магији читања и важности развијања љубави према писаној речи још у најранијем детињству.

Због проглашене епидемије сусрети деце и библиотекара нису могући, па то деци даје прилику да се више друже са књигама и да наставе да шаљу радове на бројне расписане конкурсе.

Једну занимљиву акцију је организовала Библиотека града Београда. Реч је о акцији у којој ће сви учесници имати прилике да шаљу интересантне фотографије са омиљеном књигом. Назив акције СА КЊИГОМ СЕ СЛИКАМ не обавезује учеснике да се лично фотографишу – важно је да се на фотографији налази омиљена књига у изабраном амбијенту. Дакле, треба слати фотографије омиљене књиге у кућном амбијенту.

Сваки учесник поставља по једну фотографију на зид фејсбук стране БГБ, у коментарима испод клипа у којем се познате личности обраћају и позивају Вас на учешће у акцији. Аутори 10 фотографија које буду имале највећи број лајкова биће награђени годишњом чланарином и књигом. Учесници треба да буду старији од 18 година, а конкурс траје до 20. априла.

Ово је одличан предлог за Ваше маме, тате, баке, деке и старију браћу и сестре!

А за Вас ево неколико замимљивих предлога:

  1. http://www.bgb.rs/download/izlozbe/desanka-maksimovic.pdf

Изложба о Десанки Максимовић

 

  1. http://www.bgb.rs/download/izlozbe/isidora-sekulic.pdf

Изложба о Исидори Секулић

 

  1. Бесплатан онлајн приступ колекцији од преко сто најбољих светских документарних и краткометражних филмова

http://www.bgb.rs/index.php/awa

xnxxnick | sex arabic

Skip to content