НАГРАДНИ ИЗЛЕТ ЗА УЧЕНИКЕ СА НАЈБОЉИМ ПОСТИГНУЋИМА НА ТАКМИЧЕЊИМА У ШКОЛСКОЈ 2018/2019. ГОДИНИ

Традиционално, на крају сваке школске године, наша школа организује излет којим награђује своје најуспешније ученике.То су ученици који су током школске 2018/2019. године остварили значајне резултате на такмичењима и конкурсима из свих области – наставе, уметности и спорта. Наградни излет за ученике од првог до осмог разреда реализован је у  суботу, 8. јуна 2019. године.

45 ученика је на излет ишло у пратњи директора школе Добрице Синђелић, секретара Илинке Маринковић, учитељице Јелене Козлина и чланова техничког особља Светлане Милосављевић, Мирјане и Драгана Соколовић.

Ученици су обишли:

  • Манастир Крушедол, у коме почивају многе значајне личности наше историје као што су патријарх Арсеније III Чарнојевић, патријарх Арсеније IV Јовановић Шакабента, кнегиња Љубица Обреновић, краљ Милан Обреновић и други.
  • Сремске Карловце, град који обилује културно-историјским знаменитостима од којих су најпознатије Богословија, Саборна црква, Карловачка гимназија и чесма „Четири лава“.
  • Иришки венац (502 метра надморске висине), споменик „Слобода“који је симбол НОБ-а Војводине, као и ТВ торањ на Иришком венцу где смо имали освежење.
  • Манастир Ново Хопово у чијој се цркви чувају мошти Теодора Тирона (IV век).

У сваком од наведених објеката и знаменитости одржано је стручно предавање о специфичностима посећеног места.

Било је ово занимљиво путовање које ће се памтити, а и мотивисати ученике да у будућности негују праве вредности и да буду у свему пример другима. Највећу захвалност дугујемо директору који нам је омогућио ово предивно путовање и због кога су нам сва врата била широм отворена.       

 

                                                                                                                                           Учитељица: Јелена Козлина