Наши „мали“ историчари у полуфиналу међународног квиза „НЕМАЊИЋИ“

     У уторак, 24.12.2019. године, одржан је други круг елиминационог такмичења „Немањићи“. Трочлана екипа наше школе коју чине Андреј Николић 7/2, Огњен Декић 7/2 и Миодраг Дамњановић 7/1, остварила је велики успех и пласирала се у полуфинале овог значајног такмичења.

    У години када прослављамо 800 година самосталности Српске Православне Цркве, наша школа, која са поносом носи име Светог Саве, учествује у овомзначајном пројекту који за циљ има употпуњавање и проширивање знања о Немањићима кроз игру, учење и такмичарски дух који је присутан код младих људи.

     Такмичење организује Фондација Мир Божији уз благослов Његове Светости српског патријарха господина Иринеја и подршку научних кругова Владе Републике Србије и Владе Републике Српске. На такмичењу учествују деца узраста од 10 до 15 година из Републике Србије, Републике Српске, региона и дијаспоре. Свака екипа броји по 3 члана.На такмичење се пријавило око 1000 Светосаваца, нешто више од 300 екипа, из целог света. Прво елиминационо такмичење одржано је 3.12.2019. године и тада се у даљи ток такмичења пласирало 50екипа. Други круг одмеравања снага и борбе за улазак у полуфинале одржан је 24.12.2019. године и 8најбољих екипа остварило је даљи пласман.

    Полуфинална и финално такмичење одржаће се у Београду почетком наредне године.

    Нашим сјајним ученицима желимо много среће и успеха!

Finale kviza “Nemanjići” 25. januara

Данијела Апостоловић,

наставница историје

Преглед пријављених екипа

Резултати I круга такмичења

Резултати II круга такмичења