ОБАВЕШТЕЊЕ

Поштовани ученици,

Поздрављам Вас и желим Вам  срећан почетак  у школској  2020/2021. години. Срдачну добродошлицу упућујем ученицима првог разреда наше школе.    

Надам се да сте се лепо одморили и да сте спремни за нове радне задатке у овој школској години.

Школа се труди да вас свакодневно дочекају  уредне и чисте учионице,  а такође и остале просторије. Надам се да сте то до сада  приметили.

Знајте да сте добили једну модерну и лепу школу са кабинетима и фискултурном салом,   коју многа деца  прижељкују и можда никада неће ни имати. Школа је прављена  како за вас, тако и за будуће генерације, па сматрам да  је треба  сачувати.  Зато  очекујем од Вас и од колектива школе, да  заједнички уложимо напоре да оно што имамо и сачувамо.  Од Вас очекујем  да  се пристојно понашате, да поштујете школска правила, да  чувате инвентар, углед ученика и углед школе.

Трудимо се да наша школа буде место у коју деца и родитељи радо долазе, и докажимо да је то не само васпитнообразовна већ и културна установа.

Усавршавајмо се  и користимо савремене трендове у образовању.

Ценимо и развијајмо искреност, упорност, толерантоност и поштовање сваког ученика. Подстичимо другарство, креативност и жељу за знањем.

У циљу безбедности здравствене заштите ученика и запослених у ОШ“Свети Сава“ у Врчину и трећих лица, а услед проглашења епидемије  у Републици Србији од заразне болести COVID – 19, изазване вирусом SARS –COV 2, у складу са важећим мерама превенције и у складу са препорукама мерама Министарства здравља, обавезно је следеће понашање ученика, запослених и трећих лица у просторијама ОШ“Свети Сава“ у Врчину, и то:

  1. ПРИЛИКОМ УЛАСКА У СЛУЖБЕНЕ ПРОСТОРИЈЕ ОШ“СВЕТИ САВА“ У ВРЧИНУ, ОБАВЕЗНА ЈЕ ДЕЗИНФЕКЦИЈА ОБУЋЕ ЗА УЧЕНИКЕ, ЗАПОСЛЕНЕ КАО И ЗА ТРЕЋА ЛИЦА.
  2. ПРИЛИКОМ УЛАСКА У ОШ “СВЕТИ САВА“ У ВРЧИНУ, СВИ МОРАЈУ МАСКЕ НА ЛИЦУ.
  3. МОРА СЕ ДРЖАТИ ОДСТОЈАЊЕ ПРИЛИКОМ УЛАСКА У ПРОСТОРИЈЕ, КАО И ПРИЛИКОМ БОРАВКА У ПРОСТОРИЈАМА ОД  ДВА МЕТРА.
  4. НАСТАВНИК И УЧЕНИЦИ ТАКОЂЕ НОСЕ ЗАШТИТНЕ РУКАВИЦЕ И МАСКЕ НА ЛИЦУ И СЕДЕ НА УДАЉЕНОСТИ ОД ДВА МЕТРА.
  5. ОБАВЕЗНО ЈЕ ПРАЊЕ РУКУ ДЕЗИНФЕКЦИОНИМ СРЕДСТВИМА ЗА УЧЕНИКЕ И ЗАПОСЛЕНЕ.

Надам се да ћете се придржавати прописаних мера заштите.

Хвала на разумевању и срећно!

С поштовањем,
Директор
Добрица Синђелић