СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПЕТАКА ШКОЛСКЕ 2020/2021. ГОДИНЕ

Свечана приредба за петаке

Свечаном приредбом обележили смо и ове године прелазак наших ученика са разредне на предметну наставу. Упркос постојећој ситуацији, нисмо желели да се наши ученици осећају занемарено и да њихов прелазак у више разреде прође незапажено. Предузете су све превентивне епидемиолошке, здравствене и законске мере и препоруке ради спречавања, појаве и ширења заразе.
Приредба је одржана у дворишту школе 31. августа 2020. године, у 11 часова. Присутне петаке и њихове родитеље поздравио је директор школе Добрица Синђелић. Петаке су свечано испратили њихови учитељи – Бојана Теофиловић, Милан Сантрач и Љубинка Вагић, а одељењске старешине – Горица Милошевић, Данијела Апостоловић и Душан Петровић прочитали су списак својих ученика и пожелели им добродошлицу.
Драмски део приредбе припремила је наставница српског језика Слађана Вагић и ученици – Биљана Стевановић 8/2, Теодора Николић 8/3, Јана Маринковић 6/1, Анастасија Пешић 6/1, Лука Тијанић 6/1, Јована Јерковић 6/1, Ања Стекић 6/4 и Јулијана Перић 6/4. Координатор и организатор била је школска библиотекарка Снежана Теофиловић. С обзиром на то да наша школа подстиче читалаштво, креативност и стваралаштво и да промовише, ствара и негује младе таленте, приредбу смо употпунили награђеним дечјим радовима са литерарног конкурса који су објављени у прошлом броју школског часописа. Ученици су за ову прилику говорили стихове својих песама како би били узор и инспирација млађим генерацијама и како би их мотивисали да и сами стварају дела од непролазне вредности.

Драги петаци, желимо вам срећну и успешну школску 2020/21. годину!

Слађана Вагић,
професор српског језика и књижевности