Обележен Национални дан књиге у школској библиотеци

У петак, 28. фебруара, са почетком у 12 часова у школској библиотеци Основне школе „Свети Сава“ у Врчину обележен је Национални дан књиге. Тиме су ученици ове школе подржали и дали свој допринос акцији „Читајмо гласно“ коју организује „Друштво школских библиотекара“.

Под слоганом „Ја сам оно што сам прочитао“ ученици су са библиотекарком, уз шољу топлог чаја, читали неке од најлепших поетских и прозних текстова домаћих и светских аутора. О томе су дискутовали међусобно и са библиотекарком и притом показали велики степен критичког мишљења. Иначе, ученици су сами дошли на идеју да уз књиге тог дана уживају и у шољици чаја који су сами припремили. Поред тога ученици су разговарали и о томе како они доживљавају књигу и читање у време када се технологија све брже развија и који су то начини помоћу којих можемо заинтересовати ученике да што више читају.

Библиотека је савршено место за учење и заједничке пројекте. Она је веома погодна за међусобно повезивање нставних садржаја из више наставних предмета. Ученици су истакли да им је комбиновање истраживања и проучавања садржаја веома занимљиво и да то пружа већу динамичност и школу чини интересантнијом.

Школа се труди да обезбеди све што је потребно за успешно функционисање библиотеке. Пажљиво и тимски се бира сваки наслов за допуну фонда. Свакодневно се ради на промоцији књиге и читања кроз разговоре са ученицима и на различитим секцијама у складу са потребама и интересовањима ученика.