У четвртак, 23. 05. 2024. године у IV-3 одељењу Доња Мала одржан је огледни час из Српског језика са наставном јединицом ,,Бела Грива“ Рене Гијо. Час су одржале наставница разредне наставе Љубинка Вагић и сликарка Мика Ловре.

Циљ огледног часа био је оспособљавање ученика за самостално тумачење, доживљавање, разумевање књижевног дела и повезивање (колерација) са Ликовном културом. Развијање маште и креативног израза, развијање читалачке радозналости, љубави према вредностима израженим у делима свих облика уметности, усвајање појмова илустрација и илустратор.

Поред групног рада и истраживачких задатака, на часу су коришћени различити извори информација: текст, слике, презентација, филм, музика итд…

Захваљујем сликарки Мики на издвојеном времену, труду и томе што је ученицима ,,Бела Грива“ приказана на један занимљив и креативан начин.

Лепе утиске са часа понели су и наставници који су присуствовали огледном часу (Драгана Ристић, Биљана Николић, Милан Сантрач и Марија Васић), а неки су и сами учествовали у раду са ученицима.

 

 

 

 

 

Skip to content