Посета Отвореним лабораторијама на Хемијском факултету у Београду и Мизеју науке и технике

 

Учешће у програму  „Отворене лабораторије“  на Хемијском факултету у Београду успешно је реализован са 25 ученика седмих и осмих разреда наше школе у пратњи наставнице хемије Милице Максимовић.  Програм је био одржан у суботу, 18. 05. 2024. године у периоду од 10-13  часова.

Посета се састојала из три сегмента.

У првом сегменту, посетили смо Музеј хемије и видели збирку великана српске хемије, оригинална документа и опрему прве српске хемијске лабораторије на Лицеју и Великој школи које представљају драгоцено сведочанство о развоју хемије у Србији.

У другом сегменту,  ученици су самостално радили у лабораторији  што  им је омогућило обнављање и овладавање новим техникама  рада у правој хемијској лабораторији.

У трећем сегменту, ученицима су показани демонстрациони огледи од стране студената чиме је успостављена корелација практичног и теоријског знања из хемије али и других предмета (биологија и физика).

Након посете факултета посетили смо и Музеј науке и технике у коме је поред редовних поставки тренутно актуелна и изложба Хемијска тврђава.

У оваквим посетама ученицима је пружена могућност да у складу с личним интересовањима и могућностима уче у другачијем окружењу и на занимљив начин.

 

Наставница хемије

                                                                                Милица Максимовић

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content