Празници нам стижу

 

Ученици 4/3 разреда,  у договору са учитељицом Аном Синђелић  организовали су прославу поводом краја  првог полугодишта. Позвали су ученике трећег разреда на маскенбал и представу. Ученици 3/3 одељења и учитељица Љубинка Вагић су били у комисији за одређивање „Најбоље маске“, тако да имамо првопласираног Петра Савића и одмах за њим Вука Кнежевића, Димитрија Станковића и Илију Исидоровића на другом месту, а како је жири имао баш тежак задатак на трећем месту су три костима-маске које су носили Маја Петровић, Анђела Танацковић, Маја Петровић и Александар Спасојевски.

Како би  жири одлуке доносио у што бољем и веселијем расположењу, ученик 4/3 Митар Марковић је извео неколико нумера на хармоници, а ученице 3/3 Елена Вагић и Срна Вагић су извеле музичку нумеру „Новогодишњу песму“.

Након маскенбала уследила је ауторска представа Петра Савића ученика 4/3 разреда,  која носи назив „Спасавање Нове године“. Улоге:

Петар Савић – Деда Мраз

Митар Марковић – наратор и музика

Анђела Танацковић – Баба Мразица

Илија Исидоровић – Гринч

Буцко – Вук Кнежевић

Вилењак –  Александар Спасојевски

Хор 4/3 разреда је извео музичке нумере: „Деда Мраз нам стиже у град“,“Зима,зима, е па шта је“ и „Анђели певају“, а публика се придружила нашем малом хору и певала и плесала заједно са њима.

По завршетку маскенбала  ученици су се почастили и освежили соком и пицом и кренули су у дељење празничних честитки мештанима нашег села.  Док су ученици делили празничне честитке, бомбоне и чоколадице, за свој уложен труд и леп гест, за узврат су добили од радника „Аман“- а слане грицкалице, а од Славице Маринковић слаткише да се почасте.

У сарадњи са родитељком Сањом Станковић, и ученици и учитељица су добили пахуље са својим именима, како би оригиналним украсима употпунили своју празничну учионицу. Захваљујући Новогодишњем базару, ученици су прикупили новац за нашег ученика Михаила Кнежевића и за опремање учионице новогодишњим навлакама за столице.

 

Oдељењски старешина IV3,
Ана Синђелић
Срећни празници!

 

 

 

Skip to content