„Тајни пријатељ”- игра за зближавање ученика и новогодишњу мотивацију

 

У оквиру наставних предмета причали смо и учили о пријатељству. Научили смо да пријатељство треба неговати, да пријатеље треба чувати и повремено нечим обрадовати. То је био прави тренутак за игру „Тајни пријатељ” која је допринела  зближавању ученика и пробудила праву знатижељу у учионици II1 . Сваки ученик се потписао на један папирић, а онда смо их ставили у новогодишњу чарапу. Затим је свако од њих у среду, 28.12.2022. године извукао по један папирић са именом који ће бити његов тајни пријатељ.

Ученици су донели нешто што су сами израдили, набавили за свог тајног пријатеља. Било је ту разних честитки, писама, цртежа, слаткиша, школског прибора и наравно играчака. Сутрадан, уз ђачку књижицу, добили су и новогодишњи поклон од тајног пријатеља.

Сви ученици су без изузетка радо прихватили ову игру и са великом пажњом и стрпљењем припремали изненађења за своје другаре. Током два дана владало је велико узбуђење и радозналост, јер су тајни пријатељи вешто остављали поруке и поклоне и било их је веома тешко открити.

Игра је помогла да се боље упознају и једва су чекали долазак у школу како би могли да обрадују свог другара, али и да виде шта је то њихов тајни пријатељ сакрио за њих.

На тај начин увидели су да није важна материјална вредност поклона, већ да је највећа вредност у самом поклањању, пажњи и времену које је неко посветио да осмисли и направи нешто за нас, као и у радости због ситница и захвалности коју осећамо.

Међутим, нису само ученици играли „Тајног пријатеља” и учитељи су остављали поруке и поклончиће једни другима. Тако је празнична атмосфера, испуњена узбуђењем због дељења поклона, завладала у школи и донела свима много радости.

Одељењски старешина II1,

Мирјана Јашић

 

 

 

Skip to content