ПРЕДСТАВА ДРАМСКЕ РАДИОНИЦЕ „МИ ТО ТАКО“

ПРЕДСТАВА ДРАМСКЕ РАДИОНИЦЕ „МИ ТО ТАКО“

03.04.2017.год. у свечаној сали наше школе за ученике је премијерно изведена нова представа драмске радионице наше школе под називом „Ми то тако“. Текст представе, режију и сценографију урадила је глумица Тијана Јанковић. Драмски педагози биле су глумица Тијана Јанковић и проф. разредне наставе Бојана Теофиловић. Сукоб и перипетија представе је у промењеном менталитету младих нараштаја Срба из дијаспоре, деци која невољно треба да посете рођаке у Србији а рођена су у Холандији. Настојању њихових родитеља да им Србију представе као њихову домовину и земљу која се воли. Такође, заплет је и у менталитету и доживљају рођака из Србије који их дочекују као неку непознаницу, грађане вишег реда, пред којима не смеју да се осрамоте.
Драмску групу чинили су ученици наше школе: Анђелија Арсић, Михаило Старчевић, Сташа Мишковић, Амалија Свичевић, Алекса Симоновић, Андрија Симоновић, Марија Бурсаћ, Јована Теофиловић, Марија Раденковић, Дара Барзин, Тијана Копривица, Лени Вулета, и Биљана Стевановић. Посебну радост нам је донела Андреа Јовановић, најмлађи полазник наше радионице која има само пет година.
Након успешно изведене представе, младим глумцима уручене су дипломе „Пан Театра“ за учешће у представи.
Сарадња са позориштем „Пан Театар“ из Београда у оквиру драмске радионице, траје у нашој школи већ скоро деценију, тачније, следеће школске године обележавамо десет година успешне сарадње, која је, захваљујући труду и љубави наших ученика према глуми, драмској групи и школи донела многобројне успехе и награде на општинским и градским такмичењима у глуми, као и појединачне награде за најбоље улоге, текст, костиме, итд.