Пројекат „Подршка ЕУ Србији у управљању миграцијама – МАДАД 2“

         У суботу, 18.5.2019. године, реализовали смо другу, од предвиђене три посете деце миграната нашој школи. На основу плана активности и списка деце која ће посетити нашу школу, а за који смо добили дозволу од КИРС-а, реализовали смо планирану активност. Шеснаесторо деце миграната школског узраста, уз потписане сагласности од родитеља, и у пратњи Милице Стојановић, испред центра за азил, посетили су нашу школу. Деца су боравила у нашој школи од 10:30 до 13:00 часова.

         Децу мигранте сачекао је исти број њихових вршњака из наше школе. Ова, друга по реду, посета реализована је кроз спортске активности и дружење. У фискултурној сали школе постављен је полигон спретности који су деца успешно савладала. Такмичили су се подељени у четири мешовите групе са по осам чланова. На почетку, одређене су групе тако што су их деца сама формирала извлачећи цедуљице са именима. Након давања упутства ученицима о начину савладавања препрека на полигону и обављених свих потребних техничких припрема ученици су почели своје дружење. Такмичење је протекло уз много спортског духа и смеха. Након полигона, настављено је дружење уз слатко послужење и сокове. После одмора, деца су, у свечаној сали школе, присуствовала позоришној представи „Сумњиво лице“, коју су припремили њихови вршњаци. Представа им се, судећи по њиховим реакцијама, веома допала. Данашње наше дружење протекло је у спортском духу у фер – плеј игри и пријатељском дружењу. Ревијом спорта наставили смо да негујемо љубав ученика према здравим стиловима живота, љубав према спорту и спортским дисциплинама.

         Као и претходног пута, дружење и целокупна оргнизација протекли су без проблема. Безбедност ученика била је приоритет приликом организације сусрета. Наш тим, на челу са директором школе Добрицом Синђелићем, побринуо се да и ова посета деци мигрантима буде пријатна и остане у лепом сећању.

 

      Данијела Апостоловић,

координатор пројекта у школи

Skip to content