ПРВО МЕСТО на фудбалском турниру у оквиру пројекта „До успеха заједно“

Пројекат „До успеха заједно“ наставља се и школске 2018/2019. године  у нашој школи. Као и прошле године пројекат наставља да  промовише спорт и повезане едукативне активности које доприносе унапређивање свих аспеката здравог одрастања. У сарадњи са три министарства: Министарством здравља, Министарством омладине и спорта и Министарством просвете, науке и технолошког развоја као и уз подршку амбасаде Израела  и ОЕБС- а  ученицима петог разреда су омогућене спортске и едукативне активности у циљу оснаживања животних вештина и превенције ризичних понашања. Ове године у пројекту учествује шест школа : ОШ „Иво Андрић“  из Ниша, ОШ „Јован Поповић“  из Крагујеваца,  ОШ „Душан Радовић“  из Новог Сад а, ОШ „Вожд Карађорђе“ из Лесковца, ОШ „Братство“из Новог Пазара и наша школа  ОШ „Свети Сава“ из Врчина као представник Београда.

Други  сусрет свих учесника пројекта организован је у Крагујевцу, у оквиру   фудбалског турнира „ До успеха заједно“. На турниру су учествовали ученици петих разреда наше школе.  Заједно са  представницима Министарства здравља, ОЕБСа, директорима школа, студентима волонтерима, наставницима  физичког васпитања и школским координаторима ученици су имали прилике да се друже и још више   спријатеље. Спортски турнир био је медијски испраћен а наши ученици истакну своје утиске и задовољство. Директор школе, Добрица Синђелић у разговору са званицама, истакао је да су оваква дешавања за децу од велике важности, пре свега за њихов правилан психофизчки развој, али и лакши прелазак  са разредне на предметну наставу. Пројектне активности доприносе развоју толеранције, здравих навика, емпатије као и упознавању и развијању нових пријатељстава.

Наша школа освојила је ПРВО МЕСТО на турниру „ До успеха заједно“.Пријатељске утакмице између фудбалских екипа  ученика петих разреда свих школа протекле су у фер плеј игри и лепом дружењу. Након одиграних утакмица, уручене су медаље и пехар за првопласирано место,  а организован је ручак и послужење за све учеснике. У послеподневним часовима  екипа наше школе са осећајем задовољства и радости, упутила се пут Врчина.

Извештај припремила

Ана Матејић, школски координатор пројекта „До успеха заједно“

 

bty