Радијска секција Основне школе „Свети Сава“  у Врчину

Протекле школске године у ОШ ,,Свети Сава“ у Врчину пуштен је у рад комуникациони систем са озвучењем у свим учионицама. Школа је добила модеран и савремен начин комуникације. Тако су се створили услови да се уз многобројне школске активности уврсти и радијска секција. Директор школе Добрица Синђелић, подржао је ученике, помогао да ова идеја заживи и добије на значају. Професорка српског језика Марија Старчевић, била је главни и одговорни уредник прошлогодишње  секције. Поставила је стандарде и направила завидан резултат у оквиру новинарске и радијске секције.

Слика 2Слика 1Овогодишњи уредник је професорка српског језика Јелена Лепен, која је наставила са реализацијом секције заједно са прошлогодишњим ученицима, али и многобројним новим члановима. Сваког петка, за време великог одмора, школска емисија иде уживо у програм, на разгласу. Емисије се базирају на школским, спортским, ваншколским активностима ученика, а постоји  и рубрика  забавног карактера коју сви највише воле. На крају сваког емитовања пушта се краћи музички програм  по жељи ученика који реализују емисију. Сви  учесници секције се после емисије окупљају у просторији где се емисија емитује и праве нови план за наредну недељу. Када саставе своје репортаже, средом се опет сви окупе и саствљају емисију, коју водитељи – ученици увежбавају за нову емисију. Ученици настоје да стално имају занимљив програм, допадљив њиховим другарима, а у исто време и поучан.

Захваљујући великим напорима директора школе Добрице Синђелића, да омогући овај савремени систем разгласа, ученици су у могућности да се упознају са новинарком професијом на јединствен начин.