Ученици ОШ „Свети Сава“ из Врчина на међународном фестивалу зелене културе у Дому омладине  Green Fest 2014

 Грин фест је међународни фестивал зелене културе који обухвата велики број радионица, предавања, дебата и филмова на тему биодиверзитета, заштите животне средине и еколошке културе наших грађана. Ове године је одржан по пети пут у Београду у већ познатом окружењу Дома омладине. Шест ученика наше школе са наставницом Јеленом Вукчевић и Снежаном Теофиловић су посетили фестивал. Ученици су учествовали у радионицама „Ухватимо снове“ где су правили хватаче снова од природних и рециклираних материјала уз предавање о начинима загађења природе, начину и брзини ширења загађења и како га сузбити. Друга радионица је била извор витамина, протеина, угљених хидрата јер је у питању радионица која на креативан и јединствен начин потврђује изреку да здравље на уста улази.

Након радионица ученици су погледали филм „Више од меда“ који се бави темом изумирања популације пчела. А оно што је застрашујуће и поражавајуће да нико нема представу о томе да би са нестанком пчела одмах почело и нестајање људске популације. Размислите зашто?!

Све у свему, квалитетно проведено време уз екокултуру и осмехе ученика након завршетка дана, поготово након укусне радионице „Здравље на уста улази“.

Skip to content