Републичко такмичење у рукомету

Републичко такмичење у рукомету, Кикинда, 7 – 8 XII 2013.

ПРВА У СРБИЈИ!

Основна школа „Свети Сава“ из Врчина

 

Основна школа „Свети Сава“ из Врчина постала је препознатљива по многобројним успесима на такмичењима. Ове године постигли смо највећи успех у историји школе.

Republicko rukomet

На републичком такмичењу у рукомету одржаном у Кикинди 7. и 8. децембра 2013. године екипа девојчица наше школе, по први пут у историји школе, освојила је прво место и звање најбоље школе у рукомету у Србији.

Такмичење је почело освајањем првог места на општинском, а затим и на градском такмичењу. Били смо домаћини међуокружног такмичења одржаног 5.новембра 2013.г. у Сопоту где смо такође освојиле прво место и пласман на републичко такмичење.

Републичко такмичење наше екипе почело је утакмицом против представника Иђоша и то је била најнеизвеснија и најбоља утакмица на целом такмичењу. У напетој игри наша екипа је победила резултатом 11:10 и тако се пласирала у групу која је одлучивала о провом месту, где су поред нас били и представници Азање и Каћа.

Екипу Азање савладале смо са 14:5. Утакмица која је све одлучивала била је против Каћа. Све наше девојчице су феноменално одиграле и потпуно надвисиле противнице победивши их са 20:5.

Све време турнира смо ималу огромну подршку директора наше школе Добрице Синђелића, родитеља, другара из школе и осталих пријатеља који су дошли аутобусом у Кикинду у великом броју и искреним навијањем много помогли и допринели нашој победи.

Девојчице које чине екипу и које су оствариле овај задивљујући успех су: Марија Митрић, Тијана Ристић, Анђела Матејић, Милица Мијатовић, Ања Кузмановић, Ксенија Петровић, Марија Ђорић, Јована Матејић, Зорана Вагић, Андреа Мартић, Јана Јашић, Неда Маринковић и Сања Кнежевић. Екипу је предводио професор физичког васпитања Милош Танић.

Skip to content