Спортске активности и забавни програм у Пионирском граду

 

Годишњим планом рада Основне школе “Свети Сава“ у Врчину, за школску 2023/24.год. предвиђени су разноврсни едукативни садржаји које ученици могу да реализују ван учионице: излети, екскурзије, посете музеју, позоришту, биоскопу, зоо врту, заштићеном природном станишту и многе друге.

Ученици од првог до четвртог разреда реализовали су спортско-забавни дан у Пионирском граду, 22.04.2024. године у организацији „Беоарс БМ“ из Београда.

Програм анимације и активности деце у природи је сачињен са катедром за рекреацију Факултета физичке културе која пружа потребну кадровску и организациону помоћ за реализацију ових активности.

Програм данашњих активности обухватио је : игре у природи са спортским аниматорима на теренима Пионирског града, дискотеку и забаву са анимацијама и пројекцију цртаних филмова.

Сваке године, 22. април становници северне хемисфере  обележавају  као Дан планете Земље. Циљ је да се повећа свест људи о заштити животне средине и очувању планете. Дан планете Земље се традиционално обележава бројним акцијама широм света,  а ученици од првог до четвртог разреда наше школе су имали прилику да проведу један леп дан у природи и подигну свест о значају екологије. Ученици наше школе су се, боравком у Пионирском граду, приближили природи и проширили свест  о значају природних лепота, указујући на важност очувања и одрживог развоја тих места. Повезаност са природом, земљом и околином је од изузетног значаја за правилно одрастање.

Дан је протекао у лепом дружењу, спорским активностима, шетњи, активностима које само природа нуди, и тиме допринео равијању друштвених и социјалних вештина ученика.