Традиционални Васкршњи базар у нашој школи


 

Традиционално, у сусрет највећем хришћанском празнику, Васкрсу, пре пролећног распуста, 20.04.2022.године, одржан је Васкршњи базар у централној школској згради и у издвојеном одељењу Доња Мала. Лепота празника је увек у самом ишчекивању да празник дође и у његовој припреми. Ученици од  1. до 4. разреда су имали прилику да осете дух најрадоснијег хришћанског празника, Васкрса, у школи.

Базар је био изузетно посећен, па тако ни дечја радост није изостала. Мноштво дечјих радова на тему Васкрса,  честитки, украса,  цветова, шараних јаја и украсних корпица, направљених од најразноврснијих материјала, одисали су празничним духом.

У просторијама школе  организовано је  дружење ученика уз прикладну музику и Васкршњу изложбу креативних и маштовитих радова наших ученика. Сви смо се радовали дружењу, јер смо сви заједно поново били у школи. Школа није само зграда, она је  организам или систем у коме смо сви повезани – ученици, родитељи и запослени. Прошла година је толико била изазовна и чинило се да никад нећемо изаћи из пандемије, али нада, вера и љубав, који су врховни постулати хришћанства, нису нам дали да посустанемо у томе да ћемо опет бити сви на окупу, заједно. После дужег времена  са радошћу и поштовањем  дочекали смо родитеље.

Задовољни смо што је базар успешно реализован, јер су ученици, заједно са својим родитељима и учитељима на часовима ликовне културе  испољили обиље креативности  и својим  умећем направили украсе за базар.

Веома смо захвални родитељима ученика на посети и задовољни оствареном сарадњом. Време уочи празника, као и сам празник  су начини да се повежемо са ближњима, да опростимо и да тражимо опроштај. Христово васкрсење представља тријумф живота над смрћу и добра над злим.

Ученици наше школе, ОШ „Свети Сава“, директор школе, господин Добрица Синђелић, као и сви запослени, желе вам срећне и радосне предстојеће празнике!