ВАСКРШЊЕ  СВЕЧАНОСТИ  У  ОШ  „СВЕТИ  САВА“  У  ВРЧИНУ 04 – 12. април 2015. год.

Као и сваке године, традиционално, ОШ „Свети Сава“ у Врчину организовала је Васкршње свечаности у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику – Васкрсу. Преданом организацијом, Тим за Васкршње свечаности, на челу са директором школе, Добрицом Синђелић, обезбедио је ученицима мноштво активности у којима су исказали своју креативност.

У суботу 04. априла (Лазарева субота) ученици су присуствовали вечерњој служби у храму Светих апостола Петра и Павла у Врчину са вероучитељем Душаном Петровићем.

У понедељак  06. априла одржана је изложба ликовних радова на паноима у учионицама и холовима школе. У сарадњи са Пријатељима деце општине Гроцка  одржана је изложба шарених јаја ученика свих основних школа са општине и  жирирање за градску изложбу. Жири су чинили педагог Ана Матејић, библиотекарка Снежана Теофиловић, проф. ликовне културе Марина Митрић и психолог школе Мирјана Терзић. Такође, ученицима старијег школског узраста приказано је предавање проф. Мирјане Кнежевић „Мудрост Божанског порекла“, у  идеји и реализацији проф. биологије Јелена Вукчевић. За зченике од 1. до 4. разреда одржан је Хепенинг – цртање кредама у боји и осликавање и шарање дрвених јаја. Координатори хепенинга биле су  наставнице разредне наставе Јелена Козлина и Гордана Апостоловић.

У уторак  07. априла чланови Ученичког парламента наше школе поклањали су  честитке и украшена дрвена јаја нашим суграђанима, становницима Врчина. Координатор Ученичког парламента и ове активности био je проф. географије Никола Љешњак. Спортске игре  организоване су за ученике од 5. до 8. разреда под будним оком проф. физичког васпитања Милана Јерковић и Александре Бојанић уз подршку одељењских старешина ученика од 5. до 8. разреда. Васкршњи карневал имали су ученици од 1. до 4. разреда, као и полазници ПУ „Лане“ из Врчина које смо овом приликом угостили у нашој школи.  Карневал је одржан под слоганом „Васкршње јаје“ или „Пролеће“. У складу са пројектом „Школа без насиља“, за који је наша школа добила сертификат, сви учесници  су своје маске  прилагодили  васкршњим и пролећним мотивима, а насилне и агресивне маске се нису користиле. Највећу помоћ маскираним малишанима пружиле су проф. разредне наставе Љубинка Вагић и проф. енглеског језика Драгана Ристић, као и одељењске старешине  ученика од 1. до 4. разреда. Најмаштовитији костими били су награђени.

У среду  08. априла реализован је програм пројекат – „Толеранција у комуникацији и ненасилно решавање конфликата“ за ученике од 4. до 8. разреда, кроз представу „Зато што се плашим“. Предстојећи Васкрс био је подстрек да кроз дух православља и праштања укажемо ученицима на значај толеранције. Истог дана, спортске игре имали су ученици од 1. до 4. разреда.

У недељу 12. априла 2015. год. – Васкрс – ученици наше школе присуствовали су Васкршњој Литургији у храму Светих апостола Петра и Павла у Врчину са вероучитељем Душаном Петровићем.

 

Skip to content