Велики успех наших историчара на Међународном квиз такмичењу „НЕМАЊИЋИ“

    Екипа наше школе коју чине Андреј Николић 7/2, Огњен Декић 7/2 и Миодраг Дамњановић 7/1, остварила је велики успех у првом кругу елиминационог такмичења квиза „Немањићи“, одржаном 3.12.2019. године, пласиравши се у даљи ток такмичења, као једна од две најбоље пласиране екипе. У други круг такмичења прошло је 50 најбоље пласираних екипа и оне ће се борити за улазак у полуфинале квиз такмичења.

     Међународно такмичење „Немањићи“, поводом јубилеја 800 година самосталности Српске Православне Цркве, организује Фондација Мир Божији уз благослов Његове Светости српског патријарха господина Иринеја и подршку научних кругова Владе Републике Србије и Владе Републике Српске. На такмичењу учествују деца узраста од 10 до 15 година из Републике Србије, Републике Српске, региона и дијаспоре. Полуфинално и финално такмичење, у којем ће учествовати осам најбоље пласираних екипа, одржаће се у Београду уз директан телевизијски пренос за српске просторе и дијаспору.

   Имали смо посебну част и задовољство да нашем такмичењу присуствују просветни саветници Школске управе Београд, господин Милан Јоксимовић и госпођа Драгана Петровић Косановић.

Нашим сјајним ученицима желимо много успеха у даљем такмичењу!

http://mirboziji.com/resource/rezultati%20takmicenja

Данијела Апостоловић,
наставница историје