Екскурзија ученика трећег и четвртог разреда!!!

ЈЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЈА УЧЕНИКА 3 И 4. РАЗРЕДА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ „СВЕТИ САВА“, ВРЧИН

Школским планом и програмом предвиђена је једнодневна екскурзија са путним правцем Врчин– манастир Лелић – Бранковина – Ваљево – Врчин, 04.10.2018.године.

Вожња до манастира Лелић.

Манастир Лелић – се налази у истоименом селу, на територији града Ваљева, удаљеним 11 km од града. Манастир је задужбина Владике Николаја и његовог оца Драгомира Велимировића. Преносом моштију св. владике Николаја из Америке у Лелић, леп иконостас и живопис, новоподигнуте верске и друге грађевине у порти и ван ње, створили су неопходност претпоставке за промену духовног режима цркве.

Вожња до Бранковине.

Бранковина – У Бранковини посета истоименом спомен комплексу знаменитих људи краја: стара школа – школа Алексе Ненадовића и нова или Десанкина школа, обилазак гроба наше легендарне песникиње Десанке Максимовић, а затим цркве из доба Ненадовића где су децаслушала разне занимљивости о постању ове светиње, изговорили молитве учене на веронауци и упалили свеће.

Ученици су уживали у занимљивом излагању кустоса овог спомен обележја, као и посети Десанкине собе разгледајући њене личне ствари и слушајући казивање њеним гласом изговорених стихова песама .

Лепо време и одлично уређен парк  искористили смо за игру, дружење и разоноду.

Полазак за Ваљево.

Ваљево – По доласку у Ваљево, шетња центром града, са обиласком споменика војводи Живојину Мишићу и проти Матеји  Ненадовићу,Десанки Максимовић у лику споменика песништву, Муселимовог конака и Народног музеја, „ Тешњар “ – стари део Ваљева, који је задржао свој амбијентални изглед старе турске варошице из XIX века и где смо заиста одушевљене посматрали магазе где се и данас обављају готово заборављени занатлијски послови. У „ Тешњару “ су снимани неки кадрови из филма „ Зона Замфирова “ и „ Ивкова слава“.

У веома пријатном рестону послужен је укусан и обиман ручак, наког кога смо имали слободно време за разгледање и шетњу Ваљевске „ Кнез Михаилове “ улице.

Екскурзија је успешно реализована. Сви планирани циљеви задаци су остварени.

Вођа пута, Гордана Апостоловић, наставник разредне наставе

Latest Porn

Skip to content