У свету пчела – родитељ предавач

У оквиру једног од видова сарадње са родитељима ученика наша школа негује и учешће родитеља као предавача у оквиру области њихових стручности које се поклапају са наставним плановима и програмима школе.

01.12.2022. године, у одељењу 3/2 госпођа Јелица Јовановић, мајка ученице 3/2 одељења, Дуње Јовановић, одржала је ученицима интерактивно предавање. Обрађене теме: пчелиња заједница, природно станиште пчела, кошнице, пчелиња паша, ројење, пчелињи производи – мед, саће, матични млеч, восак, прополис; пчела као индикатор здраве животне средине.

Ученици су видели кошнице, унутрашњи састав, пчелиње производе, прибор и опрему пчелара: заштитна одела, капе, рукавице, димник, итд. Постављали су многобројна питања типа: колико далеко пчела може да лети, шта раде трутови, шта се дешава када матица угине, како пчеле саме праве кошнице у природи, ко је природни непријатељ пчела, итд.

На крају часа облачили су одела, стављали капе, рукавице, пробали да рукују прибором пчелара, и засладили се производима од меда.

Захваљујемо госпођи Јелици Јовановић, и наставићемо рад на унапређењу и оваквог вида сарадње са родитељима.

 

Одељењски старешина 3/2 одељења
учитељица Бојана Теофиловић

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content