„Активни, а млади“ 2021. године

„Активни, а млади“

Наша школа остварује циљеве у области друштвено-хуманитарних активности, екологије, добровољног и друштвено-корисног рада и учествује у многобројним манифестацијама у којима ученици имају могућност да кроз различите програмске садржаје стекну нова знања и креативно испуне своје време.

У петак 12.марта 2021.г. учествовали смо у реализацији пројекта „Активни а млади“ – за ученике осмог разреда, а у сарадњи са  Савезом удружења учесника омладинских радних акција Србије – СОРАС,  Градом Београдом – Секретаријат за спорт и омладину.  Све присутне је поздравио и пожелео срећу у раду директор наше школе Добрица Синђелић.

Циљ овог пројекта је популаризација активизма, социјалне укључености, здравих стилова живота и правилног коришћења слободног времена. Ученици стичу основна знања о креативном социјалном деловању са посебним акцентом на природу и активности у природи,  увиђају добробит правилног коришћења слободног времена и правилних и здравих стилова живота.

Посебно смо поносни на чињеницу да некадашње ученице наше школе Маша Вукас и Јелена Васић сада активно учествују у раду СОРАС-а.

 

 

 

 

 

 

Координатори и реализатори, текст и фотографије:

наставница биологије Јелена Вукчевић и

школска библиотекарка Снежана Теофиловић

 

Skip to content