Ђаци вас моле – успорите поред школе!

 

У четвртак, 18.05.2023.године у оквиру акције ЈКП Паркинг сервис-а Београд Ђаци вас моле успорите поред школе, у нашој школи  одржано је предавање на тему Безбедност ученика у саобраћају за ученике првог разреда. Интерактивна обука одржана је у свечаној сали у централној школи за све ђаке прваке. Сви ученици су били учесници и у забавној игри и поновили оно што су до сада научили о саобраћају.

Ова генерација првака је 16. генерација ђака првака која пролази кроз програм Ђаци вас моле успорите поред школе. Грешке које праве деца у саобраћају условљене су  ограниченим способностима примања више информација одједном, немогућношћу правилне процене брзине и удаљености возила, непоседовањем навика за примену правила „види и буди виђен“!

На деци прихватљив начин објашњено је безбедно понашање у саобраћају. Мото предавања био је види и буди виђен! Ученицима је представљено шта је неопходно да знају  и како да се понашају у саобраћају, како би били безбедни учесници у свакодневним ситуацијама у саобраћају, пре свега на путу од куће до школе. Деца су имала прилику да чују која места су најбезбеднија за игру, куда пешаци смеју да се крећу, на којим местима пешаци смеју да пређу улицу и слично.

Као награда за знање, сви прваци су добили светлоодбојне прслуке.

 

Skip to content