ОГЛЕДНИ ЧАС – КРЕТАЊЕ – ИСТРАЖИ ШТА КЛИЗИ, А ШТА СЕ КОТРЉА

 

У среду, 06.12.2023.год. одржан је огледни час из Света око нас, у 2/1 разреду, са наставном јединицом : КРЕТАЊЕ – ИСТРАЖИ ШТА КЛИЗИ, А ШТА СЕ КОТРЉА. Час су  одржале наставнице Љиљана Кнежевић, наставница разредне наставе и Златана Ђорђевић, наставница физике. Час је одржан у кабинету физике/хемије. То је нов и занимљив простор у коме ће ученици тек за 4 године имати редовне часове.

На часу су коришћени различити извори информација: интерактивне 3D анимације са образовним видео снимцима и задацима, слике, текст, припремљена презентација, али и повезивање сопственог знања са новим. Ученици су веома лако и брзо, кроз занимљиву причу и припремљене огледе, уочавали различите форме кретања, повезујући нова знања са садржајима  из предмeта Свет око нас.  Користећи савремена иновативна наставна средства настава и учење ученицима постаје брз и лак, а надасве занимљив процес, а при томе вештине и капацитети рада постају очигледни, а све у циљу да помогне и олакша  учење.

Веома смо поносни  што наша школа и директор школе, Добрица Синђелић, од самог почетка увођења најсавременијих наставних средстава, омогућава целокупном наставничком тиму да заједно организују и припремају  занимљиве огледне и угледне часове на којима је присутан и велики број родитеља, разбијајући све стереотипе које сусрећемо у школском животу. На тај начин наша школа показује да је отворена  не само према иновацијама, већ и свим добронамерним видовима сарадње са родитељима, не занемарујући стално јачање и усавршавање својих најважнијих капацитета –  наставника. Тако школа постаје непресушни храм знања, а отвореност према сарадницима само може да побољша квалитет рада. Ученицима се пружа могућност да у  склопу  школског образовања стекну знања на начине на  које до сада нису имали прилику, у присуству тима и наставника и родитеља.

Часу су присуствовали:Ана Матејић – педагошкиња, Мирјана Терзић -психолошкиња, колегинице Снежана Теофиловић и Марија Васић, колега Милан Сантрач , као и велики број родитеља.

                                                                                                                              Љиљана Кнежевић