Посета ученика ОШ „Свети Сава“ из Врчина ученицима ОШ „Тонета Чуфарја“ у Марибору 15-18. новембар 2017. године

Током студијског путовања колектива Основне школе „Свети Сава“ из Врчина, у Марибор, Словенија  у Основној школи „Тонета Чуфарја“ потписан је протокол о сарадњи наше две школе. Протокол су потписали Добрица Синђелић, директор ОШ „Свети Сава“ из Врчина и  Шпела Дрственшек, директорка ОШ „Тонeта Чуфарја“ из Марибора,  у четвртак 23. јуна 2016. године.

Протоколом се указује да ће се предузимати низ различитих активности сарадње двеју школских установа на нивоу размене искустава ученика и наставничког кадра, са циљем бољег упознавања и јачања међусобних веза.

Сарадња наших школа настављена је доласком 20 ученика из Словеније у нашу школу 17 – 19. маја 2017. године, а од 15. до 18. новембра 2017. године  20 ученика 6-8. разреда наше школе, кроз програм размене ученика, боравиће у Марибору и биће гости ученика ОШ „Тонета Чуфарја“ из Марибора. Информативни родитељски састанак, пред полазак на пут, одржан је у среду 14. 11. 2017. године.

Ова сарадња доприноси стицању нових пријатељстава, усвајању и продубљивању нових знања и сазревању позитивног животног искуства савременог наставника и ученика.