Позоришна представа у нашој школи – за ученике од првог до четвртог разреда

 

Годишњим планом рада Основне школе ,,Свети Сава” у Врчину за школску 2021/22.год. предвиђен је одлазак ученика у позориште, као и гостовање чланова позоришта.Стручно веће за разредну наставу, уз сагласност Савета родитеља, донело је одлуку да се реализује позоришна представа у нашој школи.

Позоришна представа: „Велики свет мале Зое “

Једна сасвим обична девојчица Зое се бори са пубертетом и оним што исти носи. Да ли се заиста бори? Да ли ће успети да се избори? Како да поверује у себе?

На њеном специјалном месту, на тавану њене куће, она машта и сањари, плаче и смеје се, плеше и гледа у звезде. А онда, њени пра пра пра пра бака и дека, Каранфила и Живота, излазе из слике, која стоји на том тавану много година, заустављају време…и креће акција, игра, страх, маштање. Они ће покушати да јој помогну да заволи себе, да поверује у себе, да постане храбра, али и да остане то што је…једноставно Зое…Да ли ће успети и како?!

Уживајући у представи, код ученика је настављен рад на развијању естетичке компетенције, комуникацијске и одговорног односа према околини. Позоришна представа у потпуности одговара развојној психологији ученика од првог до четвртог разреда.