Позоришна радионица

Наша школа, у сарадњи са Центаром за културу Гроцка, организује у школи позоришну радионицу, под вођством глумице и драмског педагога Тање Стикић из „Позоришне асоцијације Метаноиа“ („Ансамбл Мираж“) у оквиру програма „Креативне радионице“. До сада је реализовано 11 позоришних представа за ученике у организацији Центра за Културу Гроцка у разним школама.

Пoзоришна радионица намењена је деци која желе да учествују у креативном припремању и игрању позоришне представе. Позоришна радионица је место где деца маштају, граде своје самопоуздање, ослобађају се стида и треме. Место где се радују, упознају свет, друге и себе. Место где заједно са другом децом стварају поверење и пријатељство. Позоришна игра им омогућава да буду оно што јесу и оно што би желели да постану.

Позоришна радионица отворена је за све ученике наше школе који су директно заинтересовани за позориште, као и свима онима који кроз позоришну игру и позоришне вежбе желе да на креативан начин раде на својим развојним елементима, као и за оне ученике који желе да обогате свој начин провођења слободног времена. Елементи ЛИЧНОГ РАЗВОЈА на којима ће се радити су: енергија, пажња, концентрација, сарадња, поверење, храброст, имагинација, креативност, експресивност, подстицање психо-физичких и вокалних потенцијала.

Програм позоришне радионице прве три године развијао се по угледу на програм италијанске Културно-уметничке асоцијације Алетхеиа из Милана која већ више већ више од двадесет година спроводи позоришно-едукативни рад са децом и младима “Лични развој кроз игру у позоришту” у основним и средњим школама у Милану.

Најава

http://www.kulturagrocka.rs/2016/09/pozorisna-radionica-centra-za-kulturu-grocka-u-vrcinu/

1