СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПРВАКА шк. 2023/24. г

 

И овог првог септембра, у част нове генерације ученика првог разреда, са жељом да им први школски дан остане у лепом сећању, уприличена је приредба добродошлице коју су припремили њихови старији другари.

Речи подршке за срећан почетак и успешан наставак осмогодишњег школовања упутио је директор наше школе, Добрица Синђелић, пожелео првацима срећан почетак школовања, дао смернице за успешно учење и владање. Такође, директор школе је свим ученицима уручио пригодне поклоне за полазак у први разред као и поклоне од Министарства просвете и компаније „Бамби“, захвалио се присутним представницима Општинског већа, а посебно господину Александру  Рајковићу, задуженом за образовање који се уз пар пригодних речи обратио присутнима и такође пожелео срећан почетак школовања.

У нашој школи негујемо и развијамо позитивне људске вредности код ученика, као и активности које доприносе унапређивању односа заснованих на међусобном поштовању, толеранцији, емпатији, сарадњи и солидарности, негујемо читалаштво и логичко разумевање прочитаног, спорт и здраве стилове живота, континуирано негујемо и развијамо безбедно и подстицајно окружење за учење и развој свих чланова школске заједнице.

Мото наше школе је РЕЧ, ДЕЛО, ЉУБАВ! а управо уз овај мото чланови драмске радионице извели су представу „Сви смо рођени једнаки“. Драмска радионица у нашој школи постоји више од 15 година и успешно је све време води глумица Тијана Јанковић која је и аутор текста ове представе. Координатор драмске радионице за нашу школу је учитељица Бојана Теофиловић коју кратко али веома успешно мења наставница српског језика Слађана Вагић. Лана Гвозденовић нам је извела нумеру „Ово је земља за нас“ коју је припремила са наставницом музичке културе Милом Ђачић. Кроз програм нас је водила Ана Теофиловић ученица 7/1 разреда.

 

Након приредбе прваци су имали прилику да се упознају са својим учитељицама, Горданом Апостоловић 1/1, Драганом Гајић 1/2  и Аном Синђелић 1/3,  а затим су имали свој први школски час.

Свим првацима желимо срећне и успешне школске дане, много игре и дружења и да им ови први дани у школи, као и сви остали, буду незаборавни.

 

Текст и фотографије:

Координатор у реализацији

Снежана Теофиловић

школска библиотекарка